De naam Sallas is ruim 30 jaar geleden ontstaan. Het kwam voort uit het idee om in de naam de locatie en de aard van de werkzaamheden tot uitdrukking te brengen. De locatie betreft de omgeving Salland. De aard van de werkzaamheden betrof de techniek van het lassen van aanhangwagens, verkoopwagens, trailers en carrosserieën. Om alle werkzaamheden duidelijker naar voren te brengen is in januari 2011 achter de naam Sallas er transporttechniek aan toegevoegd. Dit om onze potentiële klanten duidelijk te maken dat Sallas niet alleen maar aanhangwagens en trailers produceert maar ook carrosserieën en vele soorten speciaalbouw producten uit de transportbranche zoals foodtrucks.

Sallas een begrip op aanhangwagen, trailer en carrosserie gebied.
Inmiddels is Sallas een begrip op aanhangwagengebied in de hele regio Salland geworden, maar ook daarbuiten. In heel Nederland en zelfs buiten de landsgrenzen worden aanhangwagens en trailers door Sallas geleverd.

Sallas = Sal(land) + Las(sen)

Over het lassen van aanhangwagens

In de transporttechniek van aanhangwagens en trailers wordt lassen veelal gedaan door robots.
Sallas richt zich echter voornamelijk op Speciaalbouw aanhangwagens, trailers en carrosserieën. Deze worden op maat voor de klant geproduceerd. Door deze unieke 1 op 1 behandeling ontstaat echt ambachtelijk laswerk. Dat is waar Sallas voor staat, kwalitatief hoogwaardig laswerk voor al zijn aanhangwagens en trailer carrosserieën.

Over de streek Salland

De grenzen van deze streek zijn moeilijk aan te geven, maar over het algemeen wordt aangenomen dat Salland het Overijsselse gebied buiten de gemeenten van de Regio Twente en de gemeente Steenwijkerland, maar inclusief de gemeente Hellendoorn en de voormalige gemeentes Den Ham en Holten bestrijkt. Salland stekt zich uit over een gebied die ruwweg loopt van Coevorden,Hardenberg, Dalfsen, Staphorst, Zwolle, Deventer, Holten, Hellendoorn en Den Ham.

De grenzen van Salland

De streek langs de Overijsselse Vecht rond de plaatsen Gramsbergen en Hardenberg is altijd tot Salland gerekend, ondanks haar ligging t.o.v. de rest van Salland. Het dialect van deze streek is een overgangsdialect tussen Sallands en Drents.

Tegenwoordig wordt het gebied aan weerszijden van de Vecht, van Gramsbergen tot aan Dalfsen vaak aangeduid als het Vechtdal.

Salland is in deze visie beperkt tot het gebied tussen Ommen, Zwolle, Deventer, Hellendoorn en Holten, waarbij alleen Zwolle niet tot Salland kan worden gerekend. Dit is de streek ten oosten van de rivier de IJssel. Raalte wordt vaak als het centrum van Salland beschouwd.
Volgens de provincie Overijssel behoren de gemeenten Zwolle, Kampen, Zwartewaterland, Staphorst, Hardenberg, Ommen, Dalfsen, Raalte, Olst-Wijhe, Deventer en Hellendoorn in z’n geheel tot Salland, terwijl de gemeenten Twenterand en Rijssen-Holten er gedeeltelijk deel van uitmaken.

Als wij de grenzen van Salland af gaan bakenen langs:
Coevorden,Hardenberg, Dalfsen, Staphorst, Zwolle, Deventer, Holten, Hellendoorn en Den Ham.Dan kunnen wij de regio Salland ruwweg schetsen en vallen de hieronder genoemde plaatsnamen allemaal binnen dit gebied: Bathmen, Broekland, Colmschate, Daarle, Daarlerveen, Deventer, Diepenveen, Enter, Haarle, Heeten, Heino, Hellendoorn, Hoge Hexel, Holten,kampen, Lettele, Lierderholthuis, Linde gem Diepenveen, Luttenberg, Marienheem, Nieuw-Heeten, Nijverdal, Notter, Olst, Raalte, Rijssen, Schalkhaar,Weerselo,Wesep, Wierden,Wijhe en Zuna.

De klanten van Sallas Transporttechniek: Salland, Nederland maar ook buiten onze landsgrenzen.
Veel van onze klanten komen uit de regio Salland; (Overijssel, Twente) maar inmiddels is onze klantenkring na 30 jaar uitgebreid tot heel Nederland en zelfs daarbuiten. We zijn er trots op dat ook over onze landsgrenzen we bedrijven tot onze klantenkring mogen rekenen.