Een Rangeersysteem is een aandrijftechniek geschikt voor het verplaatsen van de zwaardere aanhangwagens en trailers, of zwaar beladen aanhangwagens en trailers. Wanneer u uw verkoopwagen met handelswaar elke dag weer van de opslaglocatie naar de markt of braderie moet vervoeren doet u er verstandig aan om eens over de aanschaf van deze techniek na te denken. Met de rangeersystemen van Sallas transporttechniek kunt u uw aanhangwagen of caravan elke dag eenvoudig en zonder hulp op elke gewenste plek plaatsen.

Sallas Zwolle rangeersystemen onderhoud
Wat zijn nog meer de voordelen van rangeersystemen?
– Het levert u tijdwinst op, u kunt uw aanhangwagen zelf, zonder hulp op moeilijke plaatsen manoeuvreren.
– U hoeft geen grote krachtsinspanningen meer te leveren.
– U bent onafhankelijk en flexibel met een gemonteerde rangeersysteem van Sallas.

Professionele rangeersystemen bestaan uit:
– elektro rangeersysteem;
– electro-hydraulisch rangeersysteem;
– hydraulische rangeersysteem.

Afhankelijk van de gewichtsklasse en het gebruik- en installatiegemak wordt er voor één van bovenstaande systemen gekozen.

Professionele rangeersystemen kunnen geleverde worden tot een maximaal gewicht van 10 000 kg. Ook worden zij voorzien van onderhoudsvrije accu’s en verzwaarde aandrijfrollen, die bekrachtigt worden met de zwaardere rangeermotoren. Het leidingwerk wordt uitgevoerd in een massieve uitvoerig wat slijtage beperkt. Dit alles kan geleverd worden in combinatie met klepcilinders en steunvoeten.

Ook is het mogelijk lichte rangeersystemen tot max. 3000 kg te plaatsen. Bij deze rangeersystemen kan in de meeste gevallen volstaan worden met een elektrische variant. Elektrische varianten hebben als voordeel dat zij een geringere omvang hebben met een grote toepasbaarheid.

Het rangeersysteem is voorzien van een stilstand beveiliging en noodstop. Dit zorgt ervoor dat bij een defect aan uw wagen op een helling de wagen stil blijft staan. Al deze rangeersystemen kunnen voorzien worden van een draadloze afstandsbediening. Een draadloze afstandsbediening zorgt voor overzichtelijkheid en veiligheid tijdens het rangeren.

Toepassingsgebieden
Grofweg zijn de toepassingsgebieden in 3 klassen te verdelen.

– Elektrisch voor kleinere verkoopwagen tot 2500 a 3000 kg;
– Elektrisch-hydraulisch voor grote verkoopwagens tot 6000 kg;
– Elektrisch-hydraulisch tot een gewichtsklasse van 10.000 kg trailers.

Sallas Transporttechniek Zwolle monteert rangeersystemen voor alle mogelijke aanhangers, trailers en andere voertuigen en levert alleen de beste kwaliteit met een uitstekende service.

Geïnteresseerd in de montage van de rangeersystemen van Sallas Transporttechniek Zwolle of wilt u geïnformeerd worden over de mogelijkheden voor uw aanhangwagen, caravan of trailer? Neem dan contact met ons op.