apk keuringsrapport rdw  aanhangwagens sallas ZwolleWanneer uw aanhangwagen of trailer regelmatig gebruikt wordt zal er ook slijtage optreden. Zelfs bij stilstand of minimaal gebruik kan er afbreuk optreden aan uw aanhangwagen of trailer. Voorbeelden van afbreuk aan uw aanhangwagen of trailer:

• Verdroging van rubberen onderdelen bij langere stilstand;
• Banden met haarscheurtjes;
• Verwering aan het rubber van de torsieassen;
• Corrosie van metalen onderdelen veroorzaakt door weersinvloeden zoals regen en vocht.Aanhangwagen keuringen

Herkenbare gebreken aan uw aanhangwagen of trailer

Vrij eenvoudige gebreken aan uw aanhangwagen of trailer kunt u zelf constateren. Hierbij kan dan gedacht worden aan slijtage van de banden (vrij eenvoudig te herkennen aan het aantal millimeters profiel op het rijvlak). Of defecte aanhangwagen verlichting.

De moeilijk vindbare defecten aan uw aanhangwagen/ trailer

Buiten dit om zijn er ook moeilijker defecten te vinden die niet gelijk zichtbaar zijn. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan: de remschijven van uw aanhangwagen. Om hierin een goed inzicht te verkrijgen is demontage van uw aanhangwagen- of trailerwielen echt nodig.

Jaarlijks Controles (APK) aanhangwagens en trailers

Sallas Transporttechniek voorziet u in jaarlijkse- en periodieke controles van uw aanhangwagen of trailer. Een aanhangwagen of trailer in de juiste technische conditie zorgt voor een veilige deelname aan het verkeer. Dit geldt niet alleen voor uzelf, maar ook voor uw medeweggebruikers. Een goed onderhouden aanhangwagen of trailer zorgt voor een grote bedrijfszekerheid.

Onverwachte tekortkomingen

U moet natuurlijk van uw aanhangwagen of trailer op aan kunnen. Niets is zo vervelend als onverwachte mankementen. Een vakantie beginnen met pech aan uw bagagewagen is een slecht begin. Pech terwijl u op weg bent naar een spoedklus bij een klant is eveneens geen pretje. Betrouwbaarheid van uw aanhangwagen is dus van groot belang. Het ongemak kost u niet alleen tijd, maar financieel gezien kan een slecht onderhouden aanhangwagen/trailer ook nadelig zijn.

Jaarlijks onderhoud en keuring aanhangwagen,trailers en caravan

Jaarlijks of periodiek een onderhoudsbeurt van Sallas Transporttechniek aan uw aanhangwagen of trailer zorgt ervoor dat de kans op pech of een technisch mankement tot het minimum beperkt blijft.

Nederlandse wetgeving keuring aanhangwagens/trailer: APK voor aanhangwagens

Volgens de Nederlandse wet geldt er geen verplichting voor jaarlijkse keuring van aanhangwagens tot 3500 kg. Het is echter wel verplicht om aanhangwagens en opleggers met een bruto laadvermogen van meer dan 3500 kg jaarlijks te keuren, de APK voor aanhangers en opleggers. Er kan echter gesteld worden dat een Sallas Transporttechniek-onderhoudsbeurt in feite alles van een “APK” (Aanhangwagen Periodieke Keuring) omvat.

Ongeval of calamiteit met uw aanhanger of bekeurd worden?

Mocht u onverlet bij bijvoorbeeld een ongeval of ander soort calamiteit betrokken zijn dan kunt u altijd uw keuringsrapport aan uw verzekeringsmaatschappij overhandigen, waarmee aansprakelijkheid door een gebrek aan uw aanhangwagen of trailer eenvoudiger te weerleggen is. Dit geldt natuurlijk ook voor bedrijven met personeel, waarvan bijvoorbeeld het personeelslid gebruikt maakt van de transportmiddelen.
Een bekeuring voor uw aanhanger omdat de technische staat niet voldoet aan de wettelijke eisen? Ook dit is door een periodieke keuring van uw aanhangwagen in de meeste gevallen te voorkomen!

Sallas Transporttechniek houdt zich bezig met de bouw, reparatie en keuring van aanhangwagens met een totaal gewicht tot maximaal 10.000 kg.

RDW en Veiligheid certificaat aanhangwagen en trailer

Wij van Sallas Transporttechniek uit Zwolle hebben een bedrijfserkenning van de RDW en staan garant voor het leveren van kwaliteit, vakmanschap en service. Voor veel ondernemers zijn transportmiddelen als aanhangwagens en trailers onmisbaar. Deze transportmiddelen moeten natuurlijk wel veilig en altijd betrouwbaar zijn. Bij ondeugdelijk materiaal neemt de kans op een ongeval toe. Steeds vaker eisen opdrachtgevers veiligheidseisen. Veel bedrijven zijn vanuit de VCA (Veiligheid Certificaat voor Aannemers) verplicht hun aanhangwagens minimaal jaarlijks te laten keuren.

Periodieke Aanhangwagen, trailer en caravan keuring

Bij Sallas Transporttechniek Zwolle kunt u terecht voor de Periodieke Aanhangwagen en Caravan Keuring. Een grondige jaarlijkse inspectie vindt plaats aan alle vitale onderdelen zoals remmen, banden, wielen, schokdempers, lagers, koppeling, chassis en verlichting.

Bij de keuring worden de bestaande wettelijke eisen als norm gehanteerd. Naast een volledige keuring van uw aanhangwagen of trailer, wordt naast onze “Sallas Transporttechniek Keuring” ook altijd gelijk het onderhoud uitgevoerd. Kortom de volledige conditie van uw aanhangwagen of trailer wordt door Sallas getest en uw wagen wordt direct optimaal onderhouden.
Wilt u jaarlijks of periodiek een controle door ons uit laten voeren of wilt u uw aanhangwagen van onderhoud of reparatie voorzien? Neem dan gelijk contact met ons op voor een afspraak.